Webinar
Wetenschap toont:
Neurodiversiteit in teams loont!

Onderzoeker jan van Rijswijk combineert inzichten uit de wetenschap met praktijkervaring
donderdag 3 oktober 2024 van 10.00 – 11.00 uur
Online: je ontvangt van ons een agenda-uitnodiging met link naar de online omgeving


Jan van Rijswijk is promovendus bij de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit en doet onderzoek naar neurodiversiteit in teams. Daarnaast geeft hij als Business-Director leiding bij ICT-bedrijf Relatics.

De centrale vraag in zijn onderzoek naar neurodiversiteit in teams:

‘Wat kunnen teamleden en leidinggevenden doen om te profiteren van de creativiteit en innovatie die ontstaan als neurotypische en neurodivergente breinen samenwerken in een team?’

Met zijn onderzoeksteam hield hij enquêtes bij 70 teams uit verschillende branches om van alle teamleden een breinprofiel op te kunnen stellen en de groepsdynamiek binnen de teams te kunnen vatten.

De uitkomsten van dit onderzoek combineerde het onderzoeksteam met de in kaart gebrachte theoretische kennis uit 30 jaar wetenschappelijk onderzoek rondom breindiversiteit in teams.

In dit webinar loopt Jan vooruit op de officiële publicatie van de uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek. Hij neemt ons mee in de voordelen, uitdagingen en de doens-en-latens die uit het onderzoek naar voren komen en kleurt deze in met zijn eigen praktijkervaringen als Business-Director bij ICT-bedrijf Relatics.

Aanmelden