Onze speerpunten

Wij geloven dat iedereen zoveel mogelijk uit het leven moet kunnen halen. Wie je ook bent. Al jaren leggen we verbanden tussen verschillende soorten aandoeningen. Want als je iets leert over de ene aandoening, kan dat ook van betekenis zijn voor een andere. Zo vinden we steeds meer oplossingen om de hersenen gezond te kunnen houden, beter te behandelen en mensen met een hersenaandoening te helpen meedoen in de maatschappij.

1. Hersenaandoeningen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt zeker voor hersenaandoeningen omdat er voor veel hersenziekten nog geen genezende behandelingen zijn. Eenmaal beschadigd hersenweefsel kan (nog) niet hersteld worden. Een gezonde leefstijl kan het risico op hersenaandoeningen verkleinen en de gevolgen van veroudering en hersenziektes uitstellen. De Hersenstichting richt zich de komende jaren op het realiseren van gedragsverandering rondom slaap en bewegen.

2. Hersenaandoeningen beter behandelen

Meer dan 4 miljoen mensen in Nederland hebben te kampen met een hersenaandoening. Voor de meeste ziektes bestaan nog geen oplossingen. We financieren onderzoek en innovaties zodat er behandelingen komen die hersenaandoeningen genezen, stoppen of vertragen of de kwaliteit van leven voor mensen met een hersenaandoening te verbeteren.

3. Mensen met hersenaandoening helpen meedoen in de maatschappij

We ondersteunen mensen om het meeste uit hun leven te halen. We werken aan een aangepast aanbod voor werk, bewegen en vrije tijd zodat mensen daadwerkelijk mee kunnen doen. We maken ons hard voor een samenleving waarin mentale diversiteit wordt omarmd en stigma’s verdwijnen.